U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Cursusaanbod

EHBO

Eén van de eisen vanuit de wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen is dat gastouders in het bezit dienen te zijn van een geldig certificaat Eerste Hulp bij Kinderen, speciaal voor gastouders.

Tamara's gastouderbureau organiseert EHBO herhalingen die een gastouder bij mij 2x in het jaar moet herhalen. Want alle onderwerpen lukt niet op één avond door genomen te hebben. Zodat alles up-to-date blijft. Het wordt in een huiselijke sfeer gedaan, dus geen stampwerk of allerlei vragen en antwoorden die je moet noteren op een blaadje. Maar alles wordt rustig doorgenomen met ze allen en besproken. Het wordt gegeven in de avond van 19.30 tot 21.30 uur.

Het wordt gegeven door Rob via het oranje kruis/rode kruis. Van tevoren krijg je huiswerk door die je dan doorgelezen moet hebben. Het wordt in het voor- en najaar (maart en september) gehouden. En Tamara's houdt ook bij wanneer het EHBO pasjes weer vernieuwd moet worden.

Dus laat het maar weten als je de EHBO herhalingen wilt volgen via Tamara's gastouderbureau.

  

Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

Omdat ik dit onderwerp heel belangrijk vindt als gastouderbureau, het heel leerzaam is, je het kan herkennen als gastouder als er iets is of je hebt een vermoeden. Dat je dan als gastouder op dat moment weet wat voor stappen je moet nemen. Dat je weet wat er van je verwacht wordt, als je hiermee te maken zou krijgen. 

Daarom heeft het gastouderbureau Augeo gevonden. Zij bieden een digitale cursus aan voor           € 24,20. Deze cursus kan je gewoon thuis doen achter je computer/laptop en duurt 2 uurtjes. Na afloop krijg je een certificaat, dat je de cursus gevolgd hebt. Het gastouderbureau wilt graag een kopie van het certificaat ontvangen, zodat die toegevoegd kan worden aan je persoonlijke dossier.

 

Tamara's gastouderbureau heeft samen met Pascal Heuvink de cursus Meldcode Kindermishandeling met grensoverschrijdend gedrag gevolgd bij Kiki Training & Coaching.