U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Gastouders in Wezep.

 

1. Nienke Korevaar  Nienke

Mijn naam is Nienke Korevaar en ben al veel jaren werkzaam als gastouder in Wezep.

In 2002 werd mijn oudste kleindochter geboren en omdat mijn dochter moest werken deed ik de oppas als oma.Toen het mogelijk was om de oma oppas vergoed te krijgen ben ik uiteindelijk
als gastouder begonnen bij Stichting Kinderopvang en Gastouderbureau Oldebroek en daarna ook bij Go4kids in Hattem.

Ik woon in een ruime woning met alle ruimte voor de kinderen om te spelen. Er is een grote tuin, helemaal vrij en afgeschermd, waar de kinderen veilig kunnen spelen met de loopfietsjes, autoped of driewieler. We hebben een mooie schommelset en een ingegraven trampoline.  Met warm weer en als het regent kan er fijn onder de veranda worden gespeeld.

Als de kinderen bij mij zijn heb ik alle tijd voor de kinderen en ben ik er alleen voor hen. We gaan samen knutselen of wandelen of boodschappen doen. We hebben ook een paar kindvriendelijke dieren, onze hond Lady, die speelt heel graag met de kinderen. Dan hebben we twee konijnen en een Cavia. De kinderen vinden het heel fijn om mee te helpen als de dieren gevoerd worden.

Bij Gastouderopvang Happy Kids bij Nienke staan de volgende kernwaarden centraal: Sfeer: de kinderopvang moet een plezierige uitstraling hebben naar de buitenwereld toe. Wij moeten er als het ware voor zorgen dat de kinderen zich in een tweede thuis bevinden.

Vertrouwen: in de kinderopvang met een vertrouwensband met het kind worden opgebouwd, waardoor het kind zich geborgen voelt. Het welbevinden van een kind uit zich in het thuis voelen bij de gastouder waardoor het kind zich veilig voelt en de gastouder geheel vertrouwd.

Veiligheid: naast vertrouwen, is veiligheid ook belangrijk. Er zullen nooit activiteiten worden
ondernomen die gevaarlijk zijn!

Pedagogisch beleid: Happy Kids bij Nienke hanteert voor het pedagogisch beleid de aanbevelingen van de gastouderbureaus.

Hygiëne: waar veel kinderen zijn is een goede hygiëne van groot belang. De gastouder zorgt hiervoor door het ontsmetten van de verschoonplaatsen na elke verschoning, schoonhouden toiletten en de kinderen de handen laten wassen na toilet bezoek en bij verkoudheid steeds een nieuw zakdoekje te gebruiken.

Normen en waarden: elk kind is uniek en ontwikkelt zich naar eigen aard en aanleg. De gastouder zal dit, in de goede zin van het woord, stimuleren en activeren.

Respect voor normen en waarden in onze samenleving is noodzakelijk voor een goede socialisatie en integratie.

Sociaal: ieder kind moet zijn sociale en persoonlijke competenties zo optimaal mogelijk kunnen
ontwikkelen. De gastouder zorgt voor begeleiding en daar waar nodig tot stimulering, correctie en complimenten.

Controle: de geregistreerde gastouder zal periodiek worden gecontroleerd door medewerkers
van de GGD. Rapportage van de GGD kan op verzoek door de vraagouders worden ingezien. Deze controle door de GGD waarborgt het door de overheid gestelde niveau van de gastouders.

Als u op zoek bent naar een gastouder waar u zonder zorgen uw kind(eren) uit handen kan geven, neem dan contact met het bureau op.