U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Gastouders in Almere Muziekwijk

 

1. Roelien Krijgsman  

Hoi, ik ben Roelien, ben getrouwd en heb 2 kinderen van 20 en 22 jaar thuiswonend. We hebben 2 honden die heel lief zijn en gewend aan kinderen van elke leeftijd. 

Vanaf een jaar of 16 ben ik al begonnen met oppassen op nichtjes en neefjes enz. Kinderen vond ik altijd al leuk en lief, heb daarom ook de opleiding AW gedaan. In de vakanties werkte ik op een peuterspeelzaal. Na de opleiding heb ik 8 jaar op een crèche op alle groepen gewerkt.

Toen mijn eigen kinderen kwamen ben ik met thuis oppassen begonnen en dit doe ik nu al meer dan 18 jaar. De meeste oppas kinderen kwamen hier al met 3 maanden tot 8 á 9 jaar. Het is leuk om te zien hoe de kinderen van verschillende leeftijden met elkaar omgaan en van elkaar leren. 

We hebben een grote tuin met veel speelgoed voor elke leeftijd. we spelen veel buiten, gaan regelmatig naar het geitenweitje, park of speeltuin. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich veilig en op hun gemak voelen bij mij. Bij ons thuis wordt niet gerookt. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, woensdag in overleg.

 

 

2. Linda Koedijk  

 

Ik ben Linda, 30 jaar en moeder van 2 kindjes (meisje van 3 en jongen 7). Inmiddels ben ik alweer een jaar werkzaam als gastouder. Voordat ik gastouder werd heb ik 3 jaar op een kinderdagverblijf gewerkt. Daar werkte ik voornamelijk op baby, dreumes en peuter groepen.

Ik vindt het heerlijk dat ik nu het vak waarvan ik hou, thuis kan uitvoeren. Het werk blijft verder hetzelfde. Het stimuleren in de ontwikkeling en het samen doorlopen van alle fases en zo de kinderen te zien groeien is iets wat ik geweldig vindt. Daarbij vindt ik het belangrijk dat een kind echt kind mag zijn. Zelf ontdekken, dingen proberen en ervaren. Ik hou ervan om met de kinderen lekker er op uit te gaan. We pakken regelmatig de bakfiets en dan gaan we naar het bos, een park of een speeltuin of we gaan gewoon lekker een stukje wandelen en dan kijken we wat we tegen komen. Als we buiten zijn dan geef ik de kinderen een stukje natuurbeleving mee. Zo kijken we bijvoorbeeld naar hoe een vogel een nestje bouwt, hoe een spin haar web weeft of hoe de verschillende seizoenen hun werk doen. Deze aspecten komen ook weer terug tijdens de binnen activiteiten. Die probeer ik zoveel mogelijk aan te passen op wat we meemaken of dingen van het moment.  

 

3. Loes Leupen

 

 

 Hoi ouders, 

Ik ben Loes en ben 56 jaar (1963). Ik heb 2 volwassen kinderen. Al meer dan 15 jaar ervaring als professioneel gastouder. Naast de verplichte diploma’s ben ik ook kindercoach gespecialiseerd in kindertekeningen analyseren. Ik heb kinderpsychologie, stervens-rouwbegeleider, en heb het certificaat babyopvang tot 1 jaar. Ik bied de kinderen een warm liefdevol huis. Veiligheid staat bij mij bovenaan. Ik bied opvang voor kinderen van 0-4 jaar. Ze krijgen van mij rond 12 uur een gezonde warme maaltijd. Ons huis heeft een mooie grote achtertuin. Ik vind zelf dat ik het mooiste beroep van de wereld heb. Ik hoop snel kennis met jullie te maken.

 

Groet loes supernanny-kindercoach

 

4. Fabiola Domacasse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DANSWIJK 

 

Michelle

Ik (1985) ben getrouwd met mijn jeugdliefde Danny (1984) en ben de trotse moeder van Olivier (2011) en Pepijn (2020). Samen vormen we een liefdevol gezin!

In de afgelopen jaren heb ik bij verschillende organisaties in de kinderopvang mogen werken. Ook ben ik 4 jaar werkzaam  geweest in het basisonderwijs. Ik heb waardevolle ervaringen opgedaan, zoals het intensief begeleiden van een groep kinderen maar ook leidinggevende taken waargenomen bij verschillende kinderopvang organisaties. Wat het zo leuk maakt om in de kinderopvang te werken en meteen de reden dat ik Gastouderopvang Kids-First (2020) heb opgericht, is de band die je opbouwt met de kinderen en de ouders.

 Het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving waarin het kind zich optimaal kan ontwikkelen is mijn streven en voorrecht om te mogen waarmaken.


Onze missie en visie

Om de wereld te ontdekken hebben kinderen veiligheid en geborgenheid nodig. Vanuit een vertrouwde positie durven kinderen op onderzoek uit te gaan en de wereld te verkennen. Omdat Kids-First een kleinschalige opvang is, is er een kleine groep kinderen aanwezig met bekende leeftijdsgenoten. Het samenspel zorgt ervoor dat kinderen een band met elkaar bouwen en zich op hun gemak voelen.

Kids-First is een christelijke opvang en dat betekent dat we stil staan bij de christelijke feestdagen en we geven kinderen de ruimte om te bidden voor het eten. Ongeacht de religie houden we met ieder kind rekening en is ieder kind welkom!

Kids-First draagt zorg voor voldoende aanbod van activiteiten en spelmateriaal dat aansluit bij de leeftijd en de interesse van elk kind. Door samen te zijn en te spelen leren kinderen ook rekening te houden met andere kinderen. Voorschoolse educatie Aap in de jungle komt elke dag naar voren tijdens ons spel.


Tarieven

Per kind €5,50 per uur. Inclusief drinken, broodmaaltijd, fruit, tussendoortjes, spel- en knutselmateriaal en diverse activiteiten.

Exclusief luiers, billendoekjes, flesvoeding en eventuele medicatie.

Kids-First voldoet volledig aan de eisen die de Belastingdienst stelt. We staan geregistreerd met het LRK-nummer: 308693887

Je kunt dus in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag!