U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Gastouders in Almere Muziekwijk

 

1. Roelien Krijgsman  

Hoi, ik ben Roelien, ben getrouwd en heb 2 kinderen van 20 en 22 jaar thuiswonend. We hebben 2 honden die heel lief zijn en gewend aan kinderen van elke leeftijd. 

Vanaf een jaar of 16 ben ik al begonnen met oppassen op nichtjes en neefjes enz. Kinderen vond ik altijd al leuk en lief, heb daarom ook de opleiding AW gedaan. In de vakanties werkte ik op een peuterspeelzaal. Na de opleiding heb ik 8 jaar op een crèche op alle groepen gewerkt.

Toen mijn eigen kinderen kwamen ben ik met thuis oppassen begonnen en dit doe ik nu al meer dan 18 jaar. De meeste oppas kinderen kwamen hier al met 3 maanden tot 8 á 9 jaar. Het is leuk om te zien hoe de kinderen van verschillende leeftijden met elkaar omgaan en van elkaar leren. 

We hebben een grote tuin met veel speelgoed voor elke leeftijd. we spelen veel buiten, gaan regelmatig naar het geitenweitje, park of speeltuin. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich veilig en op hun gemak voelen bij mij. Bij ons thuis wordt niet gerookt. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, woensdag in overleg.

 

 

2. Linda Koedijk  Linda

 

Ik ben Linda, 30 jaar en moeder van 2 kindjes (meisje van 3 en jongen 7). Inmiddels ben ik alweer een jaar werkzaam als gastouder. Voordat ik gastouder werd heb ik 3 jaar op een kinderdagverblijf gewerkt. Daar werkte ik voornamelijk op baby, dreumes en peuter groepen.

Ik vindt het heerlijk dat ik nu het vak waarvan ik hou, thuis kan uitvoeren. Het werk blijft verder hetzelfde. Het stimuleren in de ontwikkeling en het samen doorlopen van alle fases en zo de kinderen te zien groeien is iets wat ik geweldig vindt. Daarbij vindt ik het belangrijk dat een kind echt kind mag zijn. Zelf ontdekken, dingen proberen en ervaren. Ik hou ervan om met de kinderen lekker er op uit te gaan. We pakken regelmatig de bakfiets en dan gaan we naar het bos, een park of een speeltuin of we gaan gewoon lekker een stukje wandelen en dan kijken we wat we tegen komen. Als we buiten zijn dan geef ik de kinderen een stukje natuurbeleving mee. Zo kijken we bijvoorbeeld naar hoe een vogel een nestje bouwt, hoe een spin haar web weeft of hoe de verschillende seizoenen hun werk doen. Deze aspecten komen ook weer terug tijdens de binnen activiteiten. Die probeer ik zoveel mogelijk aan te passen op wat we meemaken of dingen van het moment.