U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

astouders in Almere Literatuurwijk

1. Conny den Boer  Conny

Ik ben Conny[47 jaar] moeder van 5 zoons en al vele jaren werkzaam met kinderen. Sinds 4 jaar bied opvang aan kinderen van 0-12 jaar. Voldoende aandacht per kind zit bijna nooit aan mijn max aantal kids. De activiteiten zijn gevarieerd. Veel buiten momenten op een dag. Groot speelveld achter het huis, voetbal, basketbal, speeltuin en even langs de watervrienden met oud brood. Binnen activiteiten zijn veel samen spelen, verkleden ,schminken, tenten bouwen, knutselen en lekker koekjes en cup cakes maken en natuurlijk!!! op eten. Met de kids van 2 t/m 4 jaar werk ik met de voorschoolse educatie van Aap! Voor BSO kids is er eventueel begeleiding voor huiswerk en samen oefenen met lezen, verder kunnen ze op de tablet oefenen met het educatie programma Junior einstein. Soms kijken we een film, maar de tv staat verder bijna nooit aan zo dat de kids niet worden beperkt in hun spel. In huis is er een echte favoriet en dat is MINTY een super lieve knuffel poes die
dol is op kinderen. Mee avond eten mag en is inbegrepen. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 6:00 tot 19:00 uur. 

 

 

2. Sylvia Droog Sylvia

Ik ben Sylvia Droog-Thepen. Ik woon in een fijn huis met mijn man en kat in een rustige straat in Almere. We hebben een ruime tuin zodat kinderen fijn buiten kunnen spelen. Onze 3 volwassen kinderen wonen niet meer bij ons thuis.

Ik heb 26 jaar ervaring als pedagogisch medewerkster in verschillende peuterspeelzalen in Almere.

Na mijn mbo opleiding heb ik door de jaren heen verschillende cursussen en trainingen gevolgd. Bijvoorbeeld de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) methodes Piramide en Uk en Puk. Met de Uk en Puk methode werk ik inmiddels 6 jaar.

Ik heb veel heerlijke peuterspeelzaaljaren achter de rug, en geniet elke dag van de omgang met jonge kinderen. Wel is mijn ambitie kleinschaliger te gaan werken met deze jonge kinderen en daarom stel ik graag mijn huis open voor kinderen aan huis.

Ik wil uw kind een veilige omgeving bieden , waarin uw dochter of zoon zich positief verder zal ontwikkelen.

Wat ik belangrijk vind voor kinderen is dat ze lekker buiten kunnen spelen, maar ook dat ze de mogelijkheid krijgen om te knutselen met verf, krijt, papier, klei en wat er maar te bedenken valt aan materiaal en daardoor hun creativiteit te ontwikkelen.

Voorlezen staat voor mij ook hoog op het lijstje. Er is genoeg in huis aan prachtige voorleesmateriaal.

Wat zeker ook niet mag ontbreken is de kinderen uitdagen, ze veel zelf te laten ontdekken, zodat ze ook zelfstandig probleempjes leren op te lossen.

www.gastouder-sylvia.nl

 

 

3. Ineke Boekee  Ineke

Mijn ervaring in de kinderopvang: 2 jaar medische kindertehuis,5 jaar leidster kinderdagverblijf en 10 jaar gastouder. Mijn motivatie: is om kinderen gelukkig en onbezorgd te kunnen laten spelen en ze voor te bereiden om na de eerste 4 jaar naar de basisschool te kunnen gaan.

 

Bijzonderheden 

·         EHBO diploma 

·         Knutselen 

·         Rijbewijs + auto 

·         Spelletjes spelen 

·         Veel buiten spelen 

·         Voorlezen 

 

 

4. Ellen Zwalve Ellen

Gastoudeopvang Tante Ellen

Hallo, Lieve, spontane, flexibele, gezellige, 'all-inclusive' en creatieve gastouder biedt zich aan! Ik ben Ellen en woon samen met mijn vriend Wouter en twee dochters Michelle 6 jr. en Amy van nog geen 1 jr. in Almere literatuurwijk. U kunt bij mij terecht voor opvang voor kinderen van alle leeftijden, inclusief studiedagen en vakanties. De weekenden en avonden ben ik ook beschikbaar. Mocht
u vragen hebben of een keer kennis willen maken, dan hoor ik graag van u! 

 

 

5. Miranda de Groot  miranda

Ik ben Miranda de Groot (1972), moeder van 3 kinderen 2002, 2005 en 2012. Ruim 20 jaar heb ik gewerkt in de kinderopvang in verschillende kinderdagverblijven met verschillende leeftijdsgroepen. Het grootste aantal jaren was ik werkzaam als babyleidster, iets wat echt in mijn bloed zit. Het werken met kinderen is zo afwisselend, geen dag is hetzelfde. De ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar gaat zo snel, het is zo leuk om dat te volgen en kinderen daar bij te stimuleren. Ik werk ontwikkelingsgericht, waarbij ieder kind op zijn eigen niveau meedoet met de activiteiten. Ik vind het belangrijk dat kinderen kind kunnen zijn, en ik zal dan ook niet elke dag allerlei "voorgekauwde" knutsels met de kinderen maken. Knutselen moet gaan om het leren omgaan met allerlei materialen en niet om het resultaat.

Verder vind ik het belangrijk dat kinderen een bepaalde mate van zelfstandigheid krijgen, dit bereik je door ze steeds meer dingen zelf te laten doen en ze kleine opdrachtjes te geven zoals helpen met tafel dekken, zelf je jas pakken, aankleden.

Ook respect voor elkaar , voor dieren en voor elkaars spullen is iets wat ik de kinderen mee wil geven.

Een goed contact met de ouders, daar sta ik voor. Ouders geven tenslotte hun dierbaarste "bezit "uit handen en dit moet gepaard gaan met wederzijds vertrouwen. Het verzorgen en opvoeden van de kinderen doe je tenslotte samen, alleen op die manier kunnen kinderen zich goed ontwikkelen. Door mijn ervaring op de kinderdagverblijven en doordat mijn eigen kinderen alle 3 op een kinderdagverblijf hebben gezeten, weet ik hoe je je als ouder voelt als je je kleine hummeltje voor het eerst uit handen geeft.

Groetjes Miranda de Groot

 

DANSWIJK 

 

Michelle

Ik (1985) ben getrouwd met mijn jeugdliefde Danny (1984) en ben de trotse moeder van Olivier (2011) en Pepijn (2020). Samen vormen we een liefdevol gezin!

In de afgelopen jaren heb ik bij verschillende organisaties in de kinderopvang mogen werken. Ook ben ik 4 jaar werkzaam  geweest in het basisonderwijs. Ik heb waardevolle ervaringen opgedaan, zoals het intensief begeleiden van een groep kinderen maar ook leidinggevende taken waargenomen bij verschillende kinderopvang organisaties. Wat het zo leuk maakt om in de kinderopvang te werken en meteen de reden dat ik Gastouderopvang Kids-First (2020) heb opgericht, is de band die je opbouwt met de kinderen en de ouders.

 Het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving waarin het kind zich optimaal kan ontwikkelen is mijn streven en voorrecht om te mogen waarmaken.


Onze missie en visie

Om de wereld te ontdekken hebben kinderen veiligheid en geborgenheid nodig. Vanuit een vertrouwde positie durven kinderen op onderzoek uit te gaan en de wereld te verkennen. Omdat Kids-First een kleinschalige opvang is, is er een kleine groep kinderen aanwezig met bekende leeftijdsgenoten. Het samenspel zorgt ervoor dat kinderen een band met elkaar bouwen en zich op hun gemak voelen.

Kids-First is een christelijke opvang en dat betekent dat we stil staan bij de christelijke feestdagen en we geven kinderen de ruimte om te bidden voor het eten. Ongeacht de religie houden we met ieder kind rekening en is ieder kind welkom!

Kids-First draagt zorg voor voldoende aanbod van activiteiten en spelmateriaal dat aansluit bij de leeftijd en de interesse van elk kind. Door samen te zijn en te spelen leren kinderen ook rekening te houden met andere kinderen. Voorschoolse educatie Aap in de jungle komt elke dag naar voren tijdens ons spel.


Tarieven

Per kind €5,50 per uur. Inclusief drinken, broodmaaltijd, fruit, tussendoortjes, spel- en knutselmateriaal en diverse activiteiten.

Exclusief luiers, billendoekjes, flesvoeding en eventuele medicatie.

Kids-First voldoet volledig aan de eisen die de Belastingdienst stelt. We staan geregistreerd met het LRK-nummer: 308693887

Je kunt dus in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag!